Wat voor effect heeft CBN olie?

 

  • Wat is CBN?

CBN olie heeft verschillende soorten effecten op het menselijke lichaam. Het is dan ook een hele exclusieve cannabinoïde. Dit komt onder andere dat het een oxidatie is van THC (Tetrahydrocannabinol). THC is een cannabinoïde dat veel therapeutische eigenschappen heeft, maar het heeft ook een psychoactieve werking. Door het oxidatie proces verdwijnt de psychoactieve werking van THC. En behoudt het wel de positieve eigenschappen en dat maakt het effect zo speciaal.

 

CBD

  • Het effect van CBN olie op een rijtje.

Kalmerend & slaap verwekkend…

De CBN cannabinoïde heeft geen psychoactieve werking, maar het is juist heel erg rustgevend. Specialisten op het gebied van hennep benoemen zelfs dat CBN de meest rustgevende bestanddeel is van de hennepplant. Onderzoekers benoemen dat CBN een natuurlijk slaapmiddel kan zijn. Het is dan ook een heel sterk bestanddeel en vandaar is er maar een klein beetje van nodig om in slaap te vallen. Er is zelfs een onderzoek geweest naar het effect van CBN olie waaruit bleek dat 5 milligram gelijk staat aan 10 milligram Diazepam (farmaceutisch kalmeringsmiddel). Het kalmerende effect van CBN houdt 5 tot 6 uur lang aan! Het sterke effect is sterk aanwezig, maar helderheid in het hoofd blijft wel, dat maakt het ook zo speciaal. Het is dan ook een natuurlijk substituut voor Temazepam.

Anti bacterieel…

CBN olie werkt ook anti bacterieel en zelfs tegen de MRSA-bacterie. Dit is een bekende bacterie in ziekenhuis en CBN is instaat om deze bacterie tegen te werken.

Stimulering van het botweefsel…

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat CBN bot groei stimulerend is. Door de multipotentie stamcellen uit te nodigen uit het omringende beenmerg. Deze stamcellen zijn onder meer bekend dat ze transformeren in bloedcellen, maar ze kunnen ook in beenmerg veranderen. Door dit effect kan CBN mogelijk hulp bieden bij botbreuken.

Effecten op een rijtje… 

CBN heeft zoals hierboven staat veel positieve effecten! Er zijn nog meer goede eigenschappen van dit unieke bestanddeel van de hennepplant, zoals: Tegen misselijkheid, wratten, steenpuisten, ondersteunend bij botbreuken, immuunsysteem versterkend, tegen slapeloosheid & een sterk kalmeringsmiddel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error