Wat is het entourage effect van CBD Full Spectrum?

Waarom plantaardig beter kan zijn dan een medicijn:

Als je een pure synthetische vorm van medicatie gaat vergelijken met dezelfde stof in nature vorm.

Grotendeels is de alternatieve geneeskunde gebaseerd op meerdere actieve bestanddelen van de plant in plaats van enkel de geïsoleerde stof. Deze stof wordt dan gescheiden van al de andere stoffen, vandaar dat het dan geïsoleerd is. De geneeskunde die de gehele plant hanteert, staan bekend om aandoeningen te behandelen met behulp van planten. Tegenwoordig is de wereld vol van westerse geneeskunde, en het zo snel mogelijk te behandelen. Steeds meer bewijzen laten zien dat medische stoffen in plantaardige vorm effectiever zijn dan in pil vorm bijvoorbeeld.

Het entourage effect: 

Simpel gezegd is het entourage effect al de honderden cannabinoïden die elkaar versterken in samenhang. Daarbij werken de phytocannabinoïden (plantaardige) en de endocannabinoïden (lichamelijke) samen. De stoffen staan sterker in wisselwerking dan wanneer alleen de geïsoleerde stof wordt gebruikt. Als we meerdere plantaardige stoffen goed combineren krijgen we niet alleen dat het een medicatie kan overtreffen, maar er is ook geen bijwerking.

Waarom volledige plantaardige medicaties nog niet bestaan:

  • De kwaliteitscontrole is niet goed genoeg om het volledig veilig te testen. Het CBG (college ter beoordeling van geneesmiddelen) houden de kruiden medicijnen niet zo goed in de gaten als de farmaceutische medicaties.
  • Omdat de omgeving en het weer jaarlijks de oogst beïnvloedt is het potentieel van plantaardige stoffen niet consistent genoeg.
  • Vanwege niet voldoende kennis en inzicht van botanische stoffen is het helaas nog niet genormaliseerd.

De komende jaren verwachten wij dat er meer onderzoeken gedaan worden naar gehele plant medicaties of supplementen. Zodat er eventueel wetenschappelijke onderbouwingen kunnen zijn over de natuurzuivere CBD. Dan kunnen we in de toekomst profijt hebben van de volledige medicinale kracht van de plant extracten.

 

 

 

Please follow and like us:
error